Politika zaštite privatnosti

Ovdje možete pročitati kako tvrtka Infotim Ržišnik Perc d.o.o. provodi politiku privatnosti u skladu sa zakonskim zahtjevima. Detaljniji je opis načina na koji se prikupljaju vaši osobni podaci, svrha njihove uporabe i onemogućavanje prosljeđivanja trećim stranama. 

Tvrtka Infotim Ržišnik Perc d.o.o. štiti vaše osobne podatke postupajući u skladu s propisima i zakonima (na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka ZVOP-1, Službeni list RS br. 94/07 i Opće uredbe o zaštiti podataka EU – GDPR stupanjem na snagu 25. 5. 2018.). 

1.    Valjanost i primjena Politike zaštite privatnosti

Politika zaštite privatnosti bez iznimke primjenjuje se za:

  • svakog korisnika internetske stranice tvrtke Ržišnik Perc d.o.o. pri prvom i svakom sljedećem posjetu i bilo kojoj osobi koja proslijedi svoje osobne podatke tvrtki u bilo kojem obliku. 

Politika zaštite privatnosti može se izmijeniti ili dopuniti bez prethodne najave ili obavijesti u skladu s tada važećim zakonima. Trenutačna verzija Politike zaštite privatnosti dostupna je na https://www.infotim.com/politika-zasebnosti.

2.    Određivanje važnih pojmova

Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na određenu fizičku osobu koju navedeni podaci određuju (ime i prezime, adresa, telefonski broj, JMBG...).

Internetska stranica je u vlasništvu tvrtke Infotim Ržišnik Perc d.o.o., njome upravlja tvrtka Creatim Ržišnik Perc d.o.o.

Korisnik internetske stranice je svaka osoba koja pristupa predmetnim internetskim stranicama, bez obzira na način korištenja. 

3.    Vrste podataka koje prikupljamo

Osobni podaci koji se prikupljaju na internetskim stranicama popunjavanjem obrasca za kontakt u kojem upisujete svoje ime, prezime, telefonski broj i e-adresu prikupljaju se isključivo u svrhu uspostavljanja komunikacije s vama. Isto se odnosi na podatke koji nam nisu dostavljeni putem kontaktnog obrasca na internetskim stranicama. 

Na temelju prikupljenih podataka, koje ste sami dobrovoljno dostavili, tvrtki Infotim Ržišnik Perc d.o.o. omogućeno je da uspostavi izravan kontakt i odgovori na vaš upit u najkraćem mogućem vremenu.

Podaci koje prikupljamo prilikom slanja e-novosti pohranjuju se kod pružatelja usluga e-Direkt, tj. tvrtke Creatim Ržišnik Perc d.o.o., te su dostupni samo tvrtki Infotim Ržišnik Perc d.o.o. u svrhu određenu u predmetnoj Politici zaštite privatnosti. 

Osjetljivi osobni podaci (rasno i etničko podrijetlo, vjerska uvjerenja, politička pripadnost itd.) ne prikupljaju se ili pohranjuju. 

4.    Svrha obrade podataka

Osobne podatke koje prikupljamo na našim internetskim stranicama i putem izravnog kontakta koristimo isključivo u svrhu komunikacije i obavještavanja. 

5.    Prava vlasnika osobnih podataka

Prijava na e-novosti znači da se slažete odnosno dopuštate da vam periodično šaljemo iste.

U svakom trenutku imate mogućnost otkazati primanje e-novosti i time prekinuti komunikaciju s nama, a mi ćemo se toga strogo pridržavati.

Kao vlasnik osobnih podataka imate pravo pregledavati, prepisivati, kopirati, dopunjavati, ispravljati, blokirati i brisati osobne podatke s naših popisa.

Pretplatu ćete i dalje imati mogućnost odjaviti u svakoj e-poruci koju primite od nas ili slanjem dopisa na e-adresu info@infotim.com, na koju možete poslati također zahtjev za ostvarivanje prava vlasnika osobnih podataka. 

6.    Prosljeđivanje podataka

Osobne podatke koje dobivamo s naših internetskih stranica i izravnim kontaktom nikada ne prosljeđujemo trećim stranama, osim ako nemamo vaše prethodno i izričito pisano dopuštenje. 

7.    Razdoblje pohrane podataka

Vaše osobne podatke pohranjujemo neograničeno vrijeme ili dok se ne odjavite.

8.    Definicija kolačića

Male tekstualne datoteke na vašem računalu u kojima se pohranjuju podaci o tome koliko puta posjetite određenu internetsku stranicu i koji su vaši interesi su tzv. kolačići. Kolačići ne sadrže nikakve osobne podatke odnosne informacije koje bi vas mogle identificirati.

U pregledniku imate uvijek mogućnost odbiti ili isključiti kolačiće.

Popis kolačića koje koristimo:

Ime kolačića Svrha Trajanje Izvor
_ga Statistika pregleda stranice 2 godine Google Analytics

Kada prvi put posjetite našu internetsku stranicu, kolačići se ne uključuju automatski, zato vas molimo da to učinite kako bi stranica radila što je moguće optimalnije i prilagođeno vama.

Kolačiće koristimo samo za analizu broja posjeta našim internetskim stranicama.

Ako isključite kolačiće, internetska stranica neće raditi optimalno, a pojedine funkcije će biti onemogućene. Čak i uz isključene kolačiće, preglednik će i dalje dobiti određene informacije potrebne za osnovno djelovanje naše internetske stranice.

9.    Poveznice na druge internetske stranice 

Ova Politika zaštite privatnosti isključuje sve ostale internetske poveznice i stranice (uključujući društvene mreže), čak i ako ste pronašli poveznicu do njih na našim internetskim stranicama. Korištenje ovih poveznica je vaš izbor i u ovom slučaju tvrtka Infotim Ržišnik Perc d.o.o. nije odgovorna za pravilno provođenje Politike sigurnosti. 

Preporučujemo vam da pročitate Politiku zaštite privatnosti pojedine internetske stranice koju posjetite.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili vam je potrebno dodatno pojašnjenje u vezi s provođenjem Politike zaštite privatnosti tvrtke Infotim Ržišnik Perc d.o.o., uvijek nam se možete obratiti na e-adresu info@infotim.com i rado ćemo vam odgovoriti.

Infotim Ržišnik Perc, Informacijski sistemi d.o.o.