Domov - Aktualno - Donacija tabličnega računalnika Reševalni postaji Ljubljana

Donacija tabličnega računalnika Reševalni postaji Ljubljana

Na Reševalni postaji UKC Ljubljana so konec marca prevzeli robustni tablični računalnik Duo Touch II  z nosilcem za vozilo proizvajalca General Dynamics Itronix, s katerim bodo pomembno nadgradili obstoječi sistem. Z novo informacijsko tehnologijo bo opremljen en avto več.

»Kot dolgoletni dobavitelj UKC Reševalne službe Ljubljane smo se odločili, da za potrebe mobilnega dostopa do podatkov podarimo komplet tabličnega računalnik vključno z nosilcem. Verjamemo, da bo v današnjih težkih časih, ko ni denarja za najnujnejšo opremo, ta donacija pripomogla k bolj učinkovitem opravljanju dela reševalcev na terenu. Zavedamo se, da je prava informacija v pravem času lahko reši tudi človeško življenje,« je povedal tehnični direktor Uroš Rovtar, podjetje Infotim Ržišnik Perc, d.o.o.
Oprema, ki smo jo podarili, je robustni tablični računalnik Duo Touch II  z nosilcem za vozilo proizvajalca General Dynamics Itronix. Duo Touch II je robustna tablica s karakteristikami, ki kljubujejo vremenskim situacijam zato je odličen za delo na terenu. Reševalna postaja UKC Ljubljana  v svojih reševalnih vozilih že nekaj let uspešno  uporablja robustne tablice Duo Touch II s katerimi se podatki o bolniku prenašajo v elektronski obliki med dispečerskim centrom, reševalcem in nekaterimi enotami UKC Ljubljana.

Naše rešitve združujejo robustno računalniško opremo in namensko programsko opremo in so uporabne na terenu, v vozilu in v pisarni. Med drugimi smo v zadnjem času opremi tako Ministrstvo za obrambo, Policijo, Gasilsko brigado Ljubljano in mnoge druge zadovoljne uporabnike za katere je dostop do informacij kjerkoli in kadarkoli ključnega pomena.

 

<< Nazaj na vse novice